Spring naar de inhoud

Onderhoud

Alle fietsmerken ook niet bij ons aangekocht

Net als uw auto of motorfiets heeft ook uw fiets op regelmatige basis een onderhoud nodig.

In onze buurlanden Nederland en Duitsland is regelmatig fietsonderhoud een normale zaak, bij ons is preventief fietsonderhoud nog vrij onbekend (en onbemind). We kunnen het niet genoeg zeggen: een goed onderhouden fiets rijdt vlotter en veiliger en slijt minder snel waardoor u de kans verkleint dat u na een tijd enkel nog van herstelling naar herstelling fietst.

Om het voor u gemakkelijk te maken, bieden wij volledige onderhoudspakketten aan. Voor elk fietstype bieden wij een klein of groot onderhoud, en voor racefietsen en mountainbikes een zeer uitgebreid ‘winteronderhoud’. Wij doen onderhoud van alle fietsmerken, dus ook fietsen die niet bij ons werden aangekocht.

Hoe dikwijls een onderhoud nodig is hangt af van uw rijstijl en de afstanden die u met uw fiets aflegt. Indien u zelf op regelmatige tijdstippen het basisonderhoud uitvoert (zoals maandelijks de banden oppompen, regelmatig poetsen en ketting smeren), dan heeft uw fiets minstens 1 maal per jaar een klein onderhoud nodig en om de 2 maal per jaar een groot onderhoud. gebruikt u uw fiets regelmatig en hebt u geen tijd om uw fiets te verzorgen of doet u dit liever niet zelf, dan zijn 2 onderhoudsbeurten per jaar aan te raden.