Spring naar de inhoud

Onderhoud

Alle fietsmerken ook niet bij ons aangekocht

Net als uw auto of motorfiets heeft ook uw fiets op regelmatige basis een onderhoud nodig.

In onze buurlanden Nederland en Duitsland is regelmatig fietsonderhoud een normale zaak, bij ons is preventief fietsonderhoud nog vrij onbekend (en onbemind). We kunnen het niet genoeg zeggen: een goed onderhouden fiets rijdt vlotter en veiliger en slijt minder snel waardoor u de kans verkleint dat u na een tijd enkel nog van herstelling naar herstelling fietst.

Om het voor u gemakkelijk te maken, bieden wij voor alle fietstypes (elektrische fietsen, stadsfietsen, mountainbikes, racefietsen, kinderfietsen, bakfietsen…) volledige onderhoudspakketten aan. De fiets wordt hierbij van voor naar achter volledig gecontroleerd en waar nodig afgesteld, gereinigd en gesmeerd. Ook de nodige herstellingen worden uitgevoerd of ingepland voor een latere datum.

Wij verzorgen het onderhoud van alle fietsmerken, dus ook fietsen die niet bij ons werden aangekocht.

Hoe dikwijls een onderhoud nodig is hangt af van uw rijstijl en de afstanden die u met uw fiets aflegt. Indien u zelf regelmatig wat basisonderhoud uitvoert (zoals maandelijks de banden oppompen, de fiets regelmatig poetsen en ketting smeren), dan heeft uw fiets minstens 1 maal per jaar een onderhoud nodig. Gebruikt u uw fiets zeer regelmatig en hebt u geen tijd om uw fiets te verzorgen of doet u dat liever niet zelf, dan zijn 2 onderhoudsbeurten per jaar aan te raden.