Net als uw auto of motorfiets heeft ook uw fiets op regelmatige basis een onderhoud nodig.

In onze buurlanden Nederland en Duitsland is regelmatig fietsonderhoud een normale zaak, bij ons is preventief fietsonderhoud nog te onbekend (en onbemind). 

We kunnen het echter niet genoeg zeggen : een goed onderhouden fiets rijdt vlotter en veiliger en slijt minder snel waardoor U de kans verkleint dat u na een tijd enkel nog van herstelling naar herstelling fietst.

Om het voor u gemakkelijk te maken  bieden wij volledige onderhoudspakketten aan. Voor elk fietstype hebben wij een klein onderhoud, een groot onderhoud, en een zeer uitgebreid 'winteronderhoud'. Wij verzorgen het onderhoud voor alle fietsmerken, dus ook fietsen die niet bij ons werden aangekocht.

Hoe dikwijls een onderhoud nodig is hangt af van uw rijstijl en de afstanden die u met uw fiets aflegt. Indien u zelf op regelmatige tijdstippen basisonderhoud uitvoert (zoals maandelijks de banden oppompen, ketting reinigen en smeren, regelmatig poetsen, ...), dan heeft uw fiets 1 maal per jaar een klein onderhoud nodig en om de twee jaar een groot onderhoud. Gebruikt u uw fiets regelmatig en hebt u geen tijd voor onderhoud of doet u dit liever niet zelf, dan zijn 2 onderhoudsbeurten per jaar zeker nodig.

Klik hieronder op uw type fiets voor meer informatie over onze uitgebreide onderhoudspakketten :

knopstadsfietsonderhoud

knopracefietsonderhoud

knopebikesonderhoud

knopvorkonderhoud