De batterij is het hart van uw elektrische fiets. Het vermogen van de batterij wordt uitgedrukt in Wh (Watt-uur). Het aantal Wh bepaalt hoe ver je met een volle batterijlading zal kunnen rijden. Hoe hoger de Wh-waarde, hoe beter (maar hoe duurder de batterij).

Spijtig genoeg verslijt een batterij na verloop van tijd. Afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte cellen kan een batterij 5 à 10% van haar capaciteit verliezen per jaar. Hierdoor ga je dus na verloop van tijd met een volle batterij niet meer dezelfde afstand kunnen afleggen als toen je de fiets nieuw kocht. Gemiddeld heeft een batterij een levensduur van 3 à 4 jaar, afhankelijk van het gebruik.

Lees zeker ook onze tips over hoe je een fietsbatterij best kan onderhouden en gebruiken.

Als blijkt dat je batterij onvoldoende capaciteit over heeft, heel traag of zelfs niet meer oplaadt of na opladen abnormaal snel ontlaadt dan is vervanging de enige oplossing. Een nieuwe merkbatterij aankopen is echter redelijk duur en een namaakbatterij bestellen via internet is en blijft een risico.

Een goed en milieuvriendelijk alternatief is je originele batterij een nieuw leven te geven door de versleten cellen binnen in de batterij te vervangen. Hiervoor werken wij samen met de firma Bikebat, die gespecialiseerd is in het vernieuwen van fietsbatterijen. Kom gerust langs in onze winkel met je batterij en oplader, dan bekijken we samen de mogelijkheden en prijzen. Hieronder zie je hoe Bikebat werkt.

TIPS VOOR GEBRUIK EN ONDERHOUD FIETSBATTERIJEN

  • Bikebat_stap1arial.png
  • Bikebat_stap2arial.png
  • Bikebat_stap3arial.png
  • Bikebat_stap4arial.png
  • Bikebat_stap5arial.png
  • Bikebat_stap6arial.png